>> Vorige E-kranten

In deze 59ste E-krant....

  Schermtijd

 

  WNF luidt de noodklok

  Egels

 

 

 

 
27-06-2019 08:31:10

'Sneeuw' in juni

Wel eens afgevraagd wat die witte pluisjes zijn die rond juni door de lucht vliegen?

Lees hier het artikel.
09-03-2017 11:45:47

Dennebos van 13.000 jaar oud gevonden

Tijdens graafwerkzaamheden in Leusden zijn restanten van een 13.000 jaar oud dennebos gevonden.

 

lees hier het artikel
15-09-2013 22:09:52

Vlierbessen zijn super!

Vlierbessen zijn er in september in overvloed. Je kunt ze gewoon in de bossen vinden, je moet alleen wel weten hoe ze er uit zien! Ga voor heerlijke recepten naar www.vlierbessen.nl. 
09-08-2012 10:21:59

De eik

Iedereen kent natuurlijk de eik......Deze maand is dat de maand-plant, want juist in augustus loop je de grootste kans een eikel op je hoofd te krijgen als je in het bos loopt.

 

De zomereik is ook mijn persoonlijk favoriete boom omdat hij belangrijk is voor ENORM veel dieren;

natuurprofessoren zeggen dat er wel 500 dieren zijn die iets aan de zomereik hebben. Sommigen wonen erin, anderen slapen erin, anderen eten ervan, sommige dieren komen er zelfs nooit meer uit!!

Maar weet je dat er wel 80 verschillende eikebomen bestaan in de natuur? De steeneik, kurkeik, amerikaanse eik, moeraseik, wintereik, moseik zijn er dus maar een paar van. En ál die soorten eiken hebben ook nog eens verschillende eikels...... en eekhoorns in Nederland vinden de eikels van de Amerikaanse eik bijvoorbeeld hartstikke vies! Want die smaken héél anders dan die van de Zomereik.

 

Meer weten? www.allesovereikebomen.nl is een leuke site
13-04-2012 09:48:14

Les 1 Plantenkunde Groep 1 en 2

Bij de leerkrachten onder binnenlessen staat deze leuke les die vorige maand is ontstaan bij Hanneke en Ellen op de Rijkenschool. Hij is keisimpel maar leert de kinderen enorm veel. Ik heb hem met veel plezier gegeven en enorm genoten van de lol en de nieuwsgierigheid die kinderen hadden.
06-11-2011 16:44:53

Lichtgevende paddenstoelen

In Nederland groeien verschillende lichtgevende paddenstoelen. Het moet dan wel écht donker zijn, en dat is het tegenwoordig op steeds minder plekken in Nederland. Als je ze bijvoorbeeld in het Natuurmuseum bekijkt, kun je het heel goed zien!

Hoe komt het nou dat ze licht geven en waarom is dat? 

Als jij het antwoord weet, mail het dan naar schrijf@walterwoudloper.nl

 
04-11-2011 20:06:44

Biodiversiteit en planten in onze buurt

Zoals iedereen ondertussen wel bekend zal zijn, is het aantal verschillende planten in Nederland nog steeds aan het dalen. Dit zorgt ervoor dat er ook steeds minder verschillende dieren voorkomen.... Daar kunnen we met zijn allen iets aan doen.

Wat?

Dat vind je in onderstaande documenten. Het is ook erg belangrijk dat we de kinderen hiervan bewust maken. Voor het volgend schooljaar wil ik hiervoor een aantal lessen maken en op deze site zetten onder 'voorbeeld-lessen'.

 

Info biodiversiteit:

BiodiversiteitDoeMee1

BiodiversiteitDoeMee2

FruitschaalvoorNachtvlindersWalter Woudloper is een onderdeel van Scala scholen