>> Vorige E-kranten

In deze 57ste E-krant.....

 Kind uit groene omgeving gemiddeld slimmer

 Landelijke Opschoondag

 Herfst - een uitleg

 Ecodorp

 Nationale Buitenlesdag

Biodiversiteit

 "Zwarte" appels...

 
23-05-2017 10:15:54

Vlijmenaar sorteert blik in zijn achtert

VLIJMEN - Gewapend met grijper en vuilniszakken trekt Kees van Geffen uit Vlijmen de bossen in. De zooi die hij aantreft maakt hem niet vrolijk. De dankbaarheid van sporters en wandelaars wel.

Lees hier het artikel.
20-12-2016 12:13:05

Ben groen!

Groen zijn ligt voor de hand! Tips en ideëen, GROEN natuurlijk!

 

klik hier
17-09-2012 12:33:30

Plastic Soep - Vlechten plastic tasjes

Studiedag Lambertusschool september 2012:

 

Plastic Soep is een enorm wereldwijd probleem. Kijk maar eens op www.plasticsoupfoundation.org

 

Op de studiedag is dit besproken op de school en

uit plastic wegwerptasjes zijn door het team lange strengen gevlochten. Deze worden als fotolijst gebruikt; de foto's hangen in de teamkamer.

Als je mee wil doen aan het verminderen van dit probleem, kun je leuke dingen maken van oude plastic tasjes. LET OP....je moet dan natuurlijk GEEN nieuwe plastic tasjes meer aannemen in winkels en zo. NO MORE PLASTIC BAGS....

 

Hier onder 3 handleidingen voor vlecht-werk:

Handleiding Tassen

Handleiding Bloemen

Handleiding Prullenmand

 

Heb je iets gemaakt?? Stuur de foto per mail aan walter.tuerlings@scalascholen.nl

 
20-04-2012 10:39:08

Beroemd filmpje The Story off Stuff

Meer dan 12 miljoen mensen wereldwijd bekeken hem al: 'The Story of Stuff '. Een 20 minuten durende webvideo over 'een systeem in crisis' >  Ons eigen systeem op deze aardbol.

"door onze obsessie voor spullen zijn we onze planeet, onze gemeenschappen en onze gezondheid aan het ruïneren". geen opwekkend maar wel een heel belangrijk filmpje.

Voor degenen die durven te kijken naar onze eigen grootste valkuil en er niet voor weglopen om iets te veranderen aan ons eigen gedrag. Voor een gezonde aarde, die behoort immers aan onze kleinkinderen.

FILMPJE
11-01-2012 15:28:40

Natuur in de war

Algemeen

"De natuur is in de war". Dat lijkt er wel op als je ineens bloeiende narcissen ziet en zingende merels hoort. In Wageningen staat zelfs een klaproos in bloei. Maar is dit jaar echt zo uniek? En wat betekent de vroege bloei van planten voor de rest van het jaar? Mister Natuurkalender Arnold van Vliet heeft alle cijfers op een rijtje.

Vogels met lentekriebels

Ook de vogels zijn van slag door het zachte weer laat Harvey van Diek (SOVON Vogelonderzoek Nederland) weten. Veel eerder dan normaal is de zang te horen van de merel, de zanglijster of de roffel van de kleine bonte specht. Maar ook Afrikagangers als de grasmus of de huiszwaluw besluiten om hier te blijven.

En er is ook al een enkel broedgeval van merels in Valkenswaard gemeld. Bijzonder! Blijkbaar zijn sommige vogelsoorten hardleers en proberen toch een nest groot te brengen terwijl er kou en sneeuw te verwachten is. Zulke late legsels zijn zelden succesvol.

Natuur onderwater

Met dit zachte winterweer is de vissterfte laag en blijven waterplanten langer groen. Maar ook de blauwalg gedijt opperbest, terwijl de alg-etende watervlo nog in winterslaap is. Het wordt dus een spannend voorjaar: wie gaat straks de boventoon voeren? Dat zegt Ellen van Donk, werkzaam aan het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW). 

Het NIOO-KNAW doet ecologisch onderzoek in de zee, op het land en in het zoete water. Daarbij onderzoeken ze hoe levende wezens omgaan met elkaar en met hun omgeving. Hiervoor bestuderen ze de natuur in al haar facetten: van het DNA van bacteriën tot de biodiversiteit van ecosystemen.

Bron: SOVON, Natuurkalender, NIOO-KNAW
09-12-2011 09:20:59

BAM gaat duurzaam

Ook kantines kunnen een heleboel doen aan duurzaamheid.

Hier een mooi voorbeeld!
06-11-2011 16:25:30

Ieder kind heeft recht op natuur

Dit is een grote landelijke aktie met Herman van Veen als ambassadeur.

De Herman van Veen Foundation heeft als motto: 

'Als het de kinderen goed gaat, gaat het de wereld goed'.

Overtuig uzelf van het belang van deze aktie, teken de petitie en help de kinderen én de natuur.

Zie www.iederkindheeftrechtopnatuur.nl
05-11-2011 16:24:28

Nederland vuilste land Europa

Wanneer begint politiek-Nederland zich nu eens eindelijk te schamen en anders met onze m2 om te gaan? Krantenartikel 5 okt 2011Walter Woudloper is een onderdeel van Scala scholen